Matematik

hvornår har f(x)=a to løsninger?

12. september 2010 af Eminem1234 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med dette?

En parabel er givet ved f(x)=x2-4x+a , hvor a er en konstant.

a) For hvilke værdier af a har ligningen f(x)=a to løsninger?

b) én løsning?

c) ingen løsninger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2010 af mette48 (Slettet)

d=b2-4ac

2 løsninger når d>0

1 løsning når d=0

ingen løsninger når d<0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af Teazy (Slettet)

Du skal bare løse d=b^2-4ac for tilfældende d=0(1 løsning), d<0(ingen løsninger) og d>0(2 løsninger)


Svar #3
12. september 2010 af Eminem1234 (Slettet)

 hvad gør jeg når jeg ikke ved hvad a er i ligningen f(x) = x2- 4x +a


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Det får du at vide, når du gør som i # 2


Svar #5
12. september 2010 af Eminem1234 (Slettet)

 men i ligningen d=b^2-4ac ved jeg da ikke hvad c er?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2010 af Krabasken (Slettet)

For at undgå misforståelser kalder vi diskriminanten (store bogstaver)  D = B2-4AC  og i stedet for C indsætter du C'et fra din ligning Ax2+Bx+C og det vil jo sige a (som er det, du skal finde). Altså: D = B2-4A*a.

A = 1    B = -4    C = a

Got it - ?


Skriv et svar til: hvornår har f(x)=a to løsninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.