Matematik

Højden i en trekant

13. september 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man højden i en trekant? Jeg har prøvet at søge, men fik ingen resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 Det gør du ved at dele trekanten op i to trekanter, medmindre den trekan er er ret. Du skal bruge noget sinus, cosinus og tangent, for at finde frem til det. Det kommer også an på, hvilken højde du skal finde... 


Svar #2
13. september 2010 af zuku (Slettet)

I en trekant ABC er a = 6,7 b=4,34 c=7,98  A=56 grader C=81 grader og B=43 grader.

Og nu skal jeg finde arealet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 areal = T 

T = 2 * a * ha

men den kan også hedde.

T = 2 * a * b * sin(C)

ergo, må ha, atlså højden til a , være b * sin(C)

kan du se det?


Svar #4
13. september 2010 af zuku (Slettet)

 T = 2 * a * b * sin (C)

 T = 2 * 6,7 * 4,34 * sin(81) = 57,44000314

Er det rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2010 af nordfyn (Slettet)

nej det er T = 0,5 * a * b osv.  mange gange undskyld...


Svar #6
13. september 2010 af zuku (Slettet)

 altså som du skrev før, bortset fra 2 blev udskiftet med 0,5?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 ja, det var mig, som var for hurtig, men så har du arealet.. :-)


Svar #8
13. september 2010 af zuku (Slettet)

 Tusind mange tak for hjælpen :D 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 Det var så lidt.. :-)


Skriv et svar til: Højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.