Matematik

Vektor Hjælp!

13. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

 hej nogen der kan hjælpe?

A(-1,2,3) B(0,2,6) C(2,-1,3)

trekantens areal er 6,5

planens ligning er 9x+9y-3z=0

P(2,4,10)

P`s projektion på α er: (14/19 , 52/19 , 198/19)

a) jeg skal bestemme P´s spejlbilled i α?

håber der nogle der kan hjælpe

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Hvis Q er P's projektion på α og S er P's spejlbillede i α, gælder

PQ = QS , og dermed

OS = OQPQ  

Du kender både P og Q, så du kan let finde koordinaterne for S.


Svar #2
13. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Hvad er Q?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Det er forklaret i #1 : "Hvis Q er P's projektion på α" . Prøv at læse forklaringen.


Svar #4
13. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

 kan det passe at PQ= ( 28/19 , 208/19 , 1980/19)?

og kan det passe OS=( 42/19 , 260/19 , 2178/19)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har selv fortalt os i #0, at

P = (2 ; 4 ; 10) og at

Q = (14/19 ; 52/19 ; 198/19) . (Jeg har ikke kontrolleret dette).

ANtager vi, at koordinaterne for Q er korrekt, er dit forslag til PQ ikke rigtigt. Du finder koordinaterne for vektoren PQ ved at trække koordinaterne for P fra koordinaterne for Q.


Svar #6
13. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

 jeg forstår ikke hvad du mener. undskyld? mener du at P-Q? at jeg skal minuse dem?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 -- Nej, hvis du læser, hvad jeg skrev i #5, fremgår det, at du skal trække P's koordinater fra Q's koordinater. Du skal finde vektoren fra P til Q.

PQ = (14/19 -2 ; 52/19 -4 ; 198/19 -10) .


Svar #8
13. september 2010 af f-afg-s (Slettet)

 okay jeg havde helt misforstået det hele . Sorry :( 

okay jeg forstår bedre nu det med → den havde jeg glemt

men nu skal det passe at OS=(-10/19 , 28/19 , 206/19)? 


Skriv et svar til: Vektor Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.