Matematik

isolering af r i formlen...

13. september 2010 af lulu00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej hjælpsomme folk der ude...
 

har brug for hjælp, da jeg tror at det jeg har lavet er den forkerte ende...

håber der er nogle der kan hjælpe... har lagt dokumentet ud som doc, og det er vedhæftet...
 

på forhånd tak for hjælpen

ps. i kan se på dokumentet hva jeg har fundet frem til


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har formlen

L·r2 + p = q ,     (jeg har skrevet L, så det er klart, at det ikke er tallet 1)

og ønsker at isolere r .

r2 = (q-p)/L

r = √((q-p)/L) , forudsat, at (q-p)/L ≥ 0 .

Det er ikke rigtigt i din vedhæftede fil.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af peter lind

Det er forkert. Træk p over på højre side og divider dernæst med l


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af mette48 (Slettet)

l*r^2+p=q             træk p fra på begge sider af =

                             Del med l i alle led

                              tag kvadratroden på begge sider af =

                              husk både positiv og negativ løsning
 


Svar #4
13. september 2010 af lulu00 (Slettet)

okay vidste der var noget galt, tusinde tak for hjælpen, men hvorfor skal der divideres med l?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2010 af emmajoe (Slettet)

Når du skal "flytte" l over på den anden side, skal du dividere med l på begge sider, i stedet for bare at trække det fra.

Jeg når frem til det her resultat:

l*r2+p =   q

l*r2     =   q-p

r2        =   (q-p)/l

r          =   √ ((q-p)/l)


Svar #6
13. september 2010 af lulu00 (Slettet)

har selv fundet ud af hvorfor man deler med er, det er self pga at der står gange...:)


Svar #7
13. september 2010 af lulu00 (Slettet)

takker igen:D


Skriv et svar til: isolering af r i formlen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.