Matematik

nogen der kan hjælpe mig med denne her

14. september 2010 af highclassmini (Slettet) - Niveau: C-niveau

1/(x+3) = 2x

jeg kan ikke får den til at passe, evt en som kan forklarer mig hvad jeg skal gøre  ? eller måske gå til andet trin i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af mathon

       1/(x+3) = 2x           x≠-3                             multiplicer på begge sider med (x+3)

        1 = 2x(x+3)


Svar #2
14. september 2010 af highclassmini (Slettet)

så får jeg da en andengradsligning, og det har vi endnu ikk været igennem ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af mathon

det går vel alligevel

          2x(x+3) = 1

          2(x2 + 3x) = 1

          x2 + 3x = (1/2)

          x2 + 3x + (3/2)2 =  (2+9)4

          (x+(3/2))2 = (11/4)

          x+(3/2) = ±√(11)/2

          x = (-3±√(11))/2

hvoraf
         x1 = (-3+√(11))/2 ≈ 0,158     og     x2 =   (-3-√(11))/2 ≈ -3,158


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe mig med denne her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.