Matematik

Isolering af ligning ra=T/s-a

14. september 2010 af truntski (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey peeps. Mit problem lyder således:

Isolér a i ligningen:

ra=   T/s-a

og pga. der står ra kan jeg ikke helt regne den ud :s 

håber der er en derude til at kunne hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Nu kender jeg ikke lige den pågældende formel og ved dermed ikke hvad ra betegner.

Umiddelbart ser det bare ud som om, at ra er navnet på en variabel - lige så vel som a.


Svar #2
14. september 2010 af truntski (Slettet)

 1#

ra betegner ikke noget da det bare er en variabel :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

I givet fald:
a = (T / s) - ra


Svar #4
14. september 2010 af truntski (Slettet)

det virker bare for åbentlyst da der også indeholder et a i: r

eller er det ligegyldigt?

og når jeg løser den giver den -a = (t/ra) + s :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Hvis vi holder fast i, at ra blot er én variabel kan det vist ikke være anderledes...

Hvordan du er kommet frem til ovenstående skal jeg ikke kunne sige - prøv evt. ved brug af CAS.


Skriv et svar til: Isolering af ligning ra=T/s-a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.