Matematik

Ligninger med 2 ubekendte. Hjælp!

14. september 2010 af SweetDreamer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle mennesker:)

Jeg håber virkeligt, at der er nogen, som kan hjælpe med at løse disse ligninger med 2 ubekendte og 3 i opg 1c. Jeg har mat på C, men er virkelig ringe til det.

1. Løs følgende ligningssystemer:

A)

3x - 4y = 4

5x + y = -1

B)

14x - 1/2y = 26

y + x = 6

C)

x= 6 + 6y

y - 3x = 4

D)

x= 5y

2x + 6z = 0

y - z = 4

Hvordan løser man sådanne ligninger med 2 ubekendte? Jeg er helt lost.

I behøver selvfølgelig ikke svare på alle, men KUN hvad I har tid og lyst til.

På forhånd tak:)

       


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2010 af peter lind

Du piller en af ligningerne ud og løser med hensyn til en af de ubekendte og sætter resultatet ind i den anden. I B for eks. kan du løse den anden af ligningerne med hensyn til x. Det giver x=6-y. I den første ligning erstatter du så x med dette udtryk og du har en ligning med en ubekendt y, som du så løser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2010 af ramme2 (Slettet)

vi starter med a

3x - 4y = 4     ⇒    y= (3x-4)/4           y isoleres det isolerede udtryk sættes over på y's plads i den næste ligning   

5x + y = -1    ⇒     5x +(3x-4)/4 =-1      ligningen løses x isoleres. Den fundne x værdi indsættes i ligningen  3x - 4y = 4 og y isoleres.

De øvrige opgaver løses på samme måde.


Svar #3
15. september 2010 af SweetDreamer (Slettet)

#2

vi starter med a

3x - 4y = 4     ⇒    y= (3x-4)/4           y isoleres det isolerede udtryk sættes over på y's plads i den næste ligning   

5x + y = -1    ⇒     5x +(3x-4)/4 =-1      ligningen løses x isoleres. Den fundne x værdi indsættes i ligningen  3x - 4y = 4 og y isoleres.

De øvrige opgaver løses på samme måde.

Okay, tak for svaret. Men hvordan skal jeg regne det her ud: (3x - 4) : 4 ud?


Svar #4
15. september 2010 af SweetDreamer (Slettet)

Det er ligegyldigt med mit spørgsmål, fandt ud af det.

Mir problem er nu i opg 1b, hvor jeg er kommet her til:

14x - y = 26
y + x = 6
14x-y = 26 - og nu skal jeg ikke ved, hvad jeg så skal gøre!? Jeg tror, at jeg på en eller anden måde skal finde ud af, hvad x er. Men skal først "fjerne" y i ligningen eller?


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. september 2010 af ramme2 (Slettet)

B   14x - y = 26    skriver du #4, men i #0 (opgaveformuleringen) skriver du 14x - 1/2y = 26 . Hvilke af dem er rigtige??
  


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. september 2010 af mathon

D)

I:   x = 5y                                                    som indsat i II giver IV
II:  2x + 6z = 0
III:  y - z = 4

IV:10y + 6z = 0
III:    y - z = 4                                              III multipliceret med 6 kaldes V

IV:10y + 6z = 0
V:   6y - 6z = 24                                         IV og V adderes

      16y = 24
       2y = 3
       y = (3/2)                                              som indsat i I: x = 5y giver

      x = 5·(3/2)
      x = (15/2)                                             som indsat i II: 2x + 6z = 0 giver

      2·(15/2) + 6z = 0
     (5/2) + z = 0
     z = -(5/2)


 
 


Skriv et svar til: Ligninger med 2 ubekendte. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.