Matematik

løs: x^2 + kx + k + 3 = 0

15. september 2010 af xLHF (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal finde de værdier af k, for hvilke ligningen har netop én løsning.

ligningen hedder:

x^2 + kx + k + 3 = 0

Problemet er at der er for mange led, så jeg ved ikke hvordan jeg skal sætte ind i formlen for d og dermed finde d = 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af Duffy

Der er ikke for mange led. k er en konstant ligesom 3 er det. Dvs lad (k+3) være dit c fra formlen for D.


Svar #2
15. september 2010 af xLHF (Slettet)

 Men hvordan vil du så finde ud af hvilke værdier for k, der giver d = 0? 

For sætter du ind i formlen for d står der: 

d = k^2 - 4*1*(k+3) = 0 

og der kan kan k ikke isoleres? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2010 af Duffy

Joh da, du har bare en ny 2. gradsligning som du løser mht k...VIOLA !


Skriv et svar til: løs: x^2 + kx + k + 3 = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.