Matematik

potensfunktion med et punkt.

15. september 2010 af KMoestrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder som følgende:
Grafen for potensfunktionen går gennem punktet (3,10), y-værdien stiger 25% når x stiger med 30%
a) Bestem funktions forskrift.
 

Øhm hvad? hvordan gør man det når man kun har et punkt?.


På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af mathon

                    y = b·xa

                    y2/y1 = (x2/x1)a

                    1,25 = 1,30a

                    log(1,25) = log(1,30)·a

                    a = log(1,25) / log(1,30) = ln(1,25) / ln(1,30) = 0,85051

                    b = y·x-a = 10·3-0,85051 = 3,92829

konklusion:
                             y = 3,92829·x0,85051
                
                   


Skriv et svar til: potensfunktion med et punkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.