Matematik

Bestem f'(0)

15. september 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen: f(x) = 8 * x^2 - 32 * x + 4

Dette er vores funktion som vi har udregnet differentialkvotioenten på som blev f'(x) = 16x-32

Men bagefter blev vi spurgt

Bestem f’(0) og f’(3).
Løs ligningen f’(x)=0.
Hvad betyder det for grafen, at f’(x)=0?

Og der har jeg brug for lidt hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

hvis du får at vide, at differentialkvotienten f'(x) er det samme som tangens til den vinkel, som tangenten i et punkt danner med x-aksen, hjælper det så?


Svar #2
15. september 2010 af martinweber (Slettet)

Nej desværre.. Der er ikke nogen klokke der ringer


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

så må du tage din matematikbog (eller Google) og slå op under tangens


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Bestem f’(0) og f’(3).
 

f'(0) = 16*0-16  sæt 0 ind på x plads i differentialkvotienten.

f'(0) =-16    grafens tangent  i x=0 har hældningskoefficienten -16  den er ret stejl.

gør det samme for f'(3)

Løs ligningen f’(x)=0.
 

0= 16x-32   isoler x   Den fundne x værdi er det sted på grafen hvor  hældningskoefficienten er 0. Da funktionen er en parabel er der tale om x-værdien for parablens toppunkt

du må ikke forveksle funktionen 8x2 -32x +4 med differentialkoefficienten f'(x) for funktionen.  f'(x) er et udtryk for funktionens hældning i et bestemt punkt


Skriv et svar til: Bestem f'(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.