Matematik

bestem en ligning for tangenten

15. september 2010 af Takasami (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.. Jeg sidder her med en matematik aflevering med en opgave om en ligning for en tangent, og opgaven lyder sådan:

En funktion er er givet ved:
f(x) = 2x2-3x+6
bestem f ' (x)
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P (4,(f (4))

f´(x) er 4x-3 hvis jeg har forstået det rigtigt, men hvordan bestemmer jeg ligningen for tangenten?


Svar #1
15. september 2010 af Takasami (Slettet)

Funktionen er f(x) = 2x^2-3x+6

f´(x) = 4x -3
f´(4) = 2*4-3 = 5

Herefter bruges formlen y-f(x0) = f´(x0)(x-x0)

y - f(4) = f´(4)(x-4)
 

er hvad jeg har fundet ud af indtil videre.. Er det rigtigt? ;)


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.