Dansk

Hjælp! Skal lave analyse til raptekst til imorgen - hvordan?

15. september 2010 af MariaJensen1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg er lidt i tidsnød, da jeg skal aflevere en Analyse af en rap teksten Kronisk fastelavn til imorgen... Og jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal stille den op? Min lærer siger at vi skal bruge kommodemodellen, men jeg har ikke helt forstået det?

Vil I ikke hjælpe mig med nogen emner jeg kan skrive om, og i hvilken rækkefølge jeg skal skrive dem i ?

Svar méget gerne hurtigst muligt, da jeg er i en lille krise lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af mialaala (Slettet)

*** du skal B.LA benytte sproglige virkemidler + tema. ;)


Svar #2
15. september 2010 af MariaJensen1 (Slettet)

Jeg er bare rigtig meget i tvivl om det, da dette er første gang jeg skal skrive en analyse om en raptekst/lyrik.. /:


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2010 af Imprafir (Slettet)

Sjovt, har selv lige lavet en analyse af selv samme raptekst. Er ikke sikker på denne "kommodemodel", men jeg har indraget semantiske skemaer og billedsprog. 

Semantiske skemaer:

Rusmidler: LSD, coke, anaboler, ecstacy, inhalerer.

København: Rådhusklokken, Kongens København, Nørreport.

Forskellige folkegrupper: Dørmand, Handelsskolefolk, asociale socialister, Engelsk Rockband, FN-soldater.

Røg/vejr: Vejret det er gråt, blæser en vind, røgslør, smoggen.

Billedsprog:

”...lider øjet ikke sagn...” = Dem man ikke kan se, savner man ikke.

”...smiler bredt til skygger uden navn...” = Smiler til folk man ikke kender.

”...føler sig som gud...” = Har høj autoritet.

”...Ibiza-intellekt...” = Folk med fest og ballade i hovedet.

Selve rappen handler i bund og grund om en person som er på en tur i byen, hvor han er høj på stoffer. Han ser på folk som han ikke kender, og da han ser dørmanden, tror han straks at han blev mobbet som barn. Han drager hurtigt konklusioner og er tydeligvis påvirket af euforiserende stoffer.

Håber det hjælper dig lidt på vej :)


Svar #4
15. september 2010 af MariaJensen1 (Slettet)

Tusinde tak, det hjalp mig rigtig meget! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2013 af Didi13 (Slettet)

Han er da ikke høj? Hvor finder du det i teksten? :)


Skriv et svar til: Hjælp! Skal lave analyse til raptekst til imorgen - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.