Matematik

ligning

16. september 2010 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeij

jeg forstår ikke helt den opg:

A) Hvilken af tallene 2, 3, 5, 10, 20 gør uligheden sand ?

     20- x > 2x + 5  =  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af Jonpalsmar (Slettet)

20-2 = 18

2*2+5 = 9

Altså gør 2 uligheden sand, så skal du bare prøve dig frem med resten af tallene også, og så længe at det første tal er større end nr. 2, så passer det ind.


Svar #2
16. september 2010 af line112 (Slettet)

det er kun 2 og 3 som er større end nr.2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2010 af Jonpalsmar (Slettet)

Korrekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan jo også løse uligheden:

20 -x > 2x + 5 , isoler x på den ene side

15 > 3x, eller 5 > x .

Det vil sige, at uligheden er sand for de af tallene, der er < 5, dvs. for 2 og 3.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.