Matematik

VINKLER, RADIAN...! HASTER :(

16. september 2010 af Zeynepp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der lyder således:


5. En person, der sidder i et pariserhjul, bevæger sig i en lodret cirkel. Under en rundtur er sædets højde h(t) over jordoverfladen givet ved h(t) = 11+ 9,5⋅sin(0,35t) , , hvor højden h(t) måles i meter, og tiden t måles i sekunder.
a) Beregn sædets højde over jordoverfladen, når t = 12
b) Bestem sædets maksimale højde over jordoverfladen.
c) Bestem det tidsinterval, hvor sædet er højere oppe end 17 meter over jordoverfladen.

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt t = 12 i forskriften h(t) .

b) Find maksimum for funktionen h(t) .

c) Løs først ligningen h(t) = 17 , og løs dernæst uligheden h(t) > 17 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2010 af TorbenA (Slettet)

1) Beregn h(12)

2) sinus er maksimalt = 1, og så...

3) Løs uligheden h(t) > 17 med t som ubekendt


Svar #3
16. september 2010 af Zeynepp (Slettet)

Tusind tak!! :)


Skriv et svar til: VINKLER, RADIAN...! HASTER :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.