Kemi

Kemi- mol

02. april 2005 af MrX (Slettet)
Jeg skal bestemme hvor mange mol 0,100 M NaOH er?

Hvordan gør jeg det? Skal jeg bruge den formel der siger n = m/M ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

du skal da bruge flere oplysninger?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Når det står som det gør det, betyder det vel bare at du arbejder med en NaOH-opløsning, hvor der går 0,100 mol NaOH på en liter. Så du mangler at vide hvor meget du har af din opløsning for at kunne beregne hvor mange mol NaOH du har..

Svar #3
02. april 2005 af MrX (Slettet)

oh ok! Jeg kunneheller ikke forstå det.. men hvis vi antager at jeg har 65 ml NaOH.. hvordan regner man så ml til gram eller?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2005 af Lurch (Slettet)

behøver du ikke
i det koncentrationen er gvet ved
[NaOH]=n/V
n=[NaOH]*V

husk at omregn V til liter

Svar #5
02. april 2005 af MrX (Slettet)

hvad mener du når du skriver [NaOH] ? (er detr molarmassen jeg skal regne ud?)
V - er det så de 0,1 M?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

du mangler at angive hvor mange ml NaOH der er?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2005 af Lurch (Slettet)

[NaOH] er molariteten, altså
0,1 M. hvilket igen betyder 0,1 mol / L
V er volumet, altså 65mL som igen er 0,065L

Svar #8
02. april 2005 af MrX (Slettet)

ok, tak skal du ha!

Skriv et svar til: Kemi- mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.