Fysik

Nogen der kan give en hånd?

17. september 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Livmoderhalskræft kan behandles ved at lægge en kilde af radioaktivt cæsium tæt op ad svulsten. Cæsiumkildens aktivitet er 108 Bq, og den udsendte gammastråling har en energi på 662keV
Bestem den effekt, som svulsten bestråles med.
Bestem den energimængde, som strålingen afsætter hvert døgn
Bestem både dosis og ækvivalent dosis fra et døgns bestråling, hvis svulstens masse er 270g.
Effekten:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af mathon

       A = 108 fotoner/s

       Efoton = 662 keV

       Pbestråling = (108 fotoner/s)·(662·103 eV/foton) = 7,1496·107 eV/s = 1,14549·10-11 W = 11,4549 pW

       Edøgn = Pbestråling·t = (1,14549·10-11 J/s)·(24·3600 s) = 9,89706·10-7 J = 989,706 nJ

       Ddøgn = (989,706·10-9 J)/(0,270 kg) = 3,67·10-6 J/kg = 3,67·10-4 rd

       ækvivalentdosis Dk = k·D

       kvalitetsfaktor for gammastråling = 1

       Dk = 1·D = D = 3,67·10-4 rd

      


Skriv et svar til: Nogen der kan give en hånd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.