Matematik

Bestem ligning for tangent

18. september 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej


en funktion f er bestemt ved:

1/4x^3-x^2-x+4
 

Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste første koordinat kaldes A.

Punktet har jeg fundet (-2,0)
 


Mit spørgsmål lyder så:
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=789851

Hvordan får mathon i svar 5, funktionen til at være f '(x) = (3/4)x2 - 2x - 1

????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Isomorphician

Han differentierer f(x).


Svar #2
18. september 2010 af Pigemus (Slettet)

HVORDAN?

Jeg har prøvet og kan ikke få det til at give det samme


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2010 af Isomorphician

f(x) = k*xa

=>

f'(x) = k*a*xa-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2010 af mathon

             f '(x) = (3/4)x2 - 2x - 1

             f '(-2) = (3/4)·(-2)2 - 2·(-2) - 1 = 3 + 4 - 1 = 6

 tangentligning i (xo,f(xo))

             y = f '(xo)·(x-xo) + yo

tangentligning i (-2,0)

              y = f '(-2)·(x-(-2)) + 0

              y = 6·(x+2)

              y = 6x + 12


 


Svar #5
18. september 2010 af Pigemus (Slettet)

#3

Så forstår jeg bedre. Der er dog lige en lille ting som jeg ikke forstår. Hvordan kommer han fra 4 til -1 ?
Dette kan han da ikke komme med differention eller?

#4

Jeg kan godt finde ud af at regne vide, vil bare gerne forstå hvordan du er kommet fra 1/4x^3-x^2-x+4 til 1/4x^3-x^2-x+4


Brugbart svar (2)

Svar #6
18. september 2010 af mathon

      f(x) = 1/4x3 - x2 - x1 + 4

      f '(x) = (1/4)·(3·x3-1) - 2·x2-1 - 1·x1-1 + 0


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.