Matematik

bestem b og c så parablen får rødderne 3 og 2

18. september 2010 af kornmod (Slettet)

f(x)=(3x)^2+bx+C


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af mathon

       f(x) = 3(x2 + (b/3)x + (c/3))

                                                                       3 + 2 = -(b/3)

                                                                        3·2 = (c/3)

x2 + (b/a)x + (c/a)  a≠0

i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning (med d>0)
er
røddernes sum lig med koefficienten til x med modsat fortegn
og
røddernes produkt lig med ligningens sidste led


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2010 af mette48 (Slettet)

y=(3x)^2+bx+C

indsætter (3,0) og (2,0)

0=(3*3)2+3b+c   ⇒ 0=81+3b+c

0=(3*2)2+2b+c   ⇒ 0=36+2b+c            trækker ligningerne fra hinanden

0=81+3b+c-(36+2b+c) ⇒

0=45+b ⇒ b=-45        indsætter b

0=36+2*(-45)+c

c=-36+90 = 54

f(x)=(3x)2-45x+54


Skriv et svar til: bestem b og c så parablen får rødderne 3 og 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.