Matematik

Bestemmelse af det(a,b), vektor(a) og længden af b givet.

18. september 2010 af Ambs - Niveau: A-niveau

 Hej håber at der en der vil hjælpe mig med en matematik opgave, jeg sidder fast i.

Man skal bestemme arealet af et parallelogram udspændt af vektorene  a og b

Givet:

vektor(a) = (3,7) burde være skrevet som en vektor.

vektor(a) * vektor(b)(hat) = vektor(a) * vektor(b)

længden af vektor(b) = kvadratrod(29)

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan bruge redigeringsfaciliteterne i teksboksen her til at skrive det lidt mere overskueligt:

a = (3 ; 7)

|b| = √29

Mener du at ab^ = ab ?

I så fald gælder der om vinklen v mellem vektorerne a og b at cos(v) = sin(v) .


Svar #2
18. september 2010 af Ambs

 Det er lige præsis det jeg mener.

Kan du uddybe lidt nærmere vedrørende de oplysninger du giver i sidste linie? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der gælder

ab = |a||b|·cos(a,b) , og

ab^ = |a||b^|·cos(a,b^) , og da |b| = |b^| og

 ab^ = ab , må der gælde

cos(a,b) = cos(a,b^) = cos(90º+<(a,b)) = cos(90º)cos(a,b) - sin(90º)sin(a,b) = -sin(a,b) .

Hvis vi ikke regner vinklen v med fortegn, fremkommer konklusionen i #1.

Parallelogrammets areal er jo A = |a||b|·|sin(a,b)| . Du kan beregne |a|, du kender |b|, og du kan nu beregne |sin(a,b)| , da der gælder cos(v)2 = sin(v)2 for vinklen v mellem veltorerne a og b.


Svar #4
18. september 2010 af Ambs

 Mange tak for hjælpen. Har ikke fået knækket den helt endnu, men arbejder videre ud fra det du har skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du ved jo også, at cos(v)2 + sin(v)2 = 1, så 2·sin(v)2 = 1, eller |sin(v)| = 1/(√2) = (√2)/2 . Nu kender du alt til at beregne arealet A af parallelogrammet.


Skriv et svar til: Bestemmelse af det(a,b), vektor(a) og længden af b givet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.