Matematik

Meget svær Mat spørgsmål.??

18. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En arbejder ved et samlebånd producerer P
genstande om dagen efter t dages oplæring, hvor

P( t) = 400*( 1-e^-t)  

a)Hvor mange dage varer det, før
arbejderen kan producere 300
genstande?

b)Tegn grafen for P, beregn
grænseværdien af P for t-->∝ og
forklar, hvad den betyder.

Håber virkelig på jeres på hjælp og forklaring!! Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Isomorphician

a) Løs 300 = p(t)

b) Se på hvad der sker med værdien af leddet e-t for høje t-værdier, og hvordan det påvirker værdien af hele p(t).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2010 af TorbenA (Slettet)

a) Man kan også sige, at hvis en arbejder skal producere P genstande om dagen, skal han oplæres i (mindst) t dage. Du skal altså sætte P = 300 og finde t. Husk, at den omvendte funktion til ex er ln x.

Husk at tegne grafen. Den kan faktisk fortælle dig noget.

b) Du kan huske, at hvis t går mod ∝, går e-t mod nul. Brug det til at finde grænseværdien. Ligemeget hvor længe han går på kursus, kan han aldrig komme til at producere mere end 400 genstande om dagen.


Svar #3
19. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Altså i et matematik program hvordan kan jeg helt præcis indtaste denne ligning med 300 = p(t)

det er altså lidt svært.. jeg har deffineret P( t) = 400*( 1-e^-t) i maple, men hvordan skal jeg så indtaste det der udtryk med 300=p(t)...... Hjælpe mig! på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2010 af Isomorphician

300 = 400*(1 - e^(-t))


Svar #5
19. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Jeg får dette svar : 300 = 400-400/e^2

Er det rigtigt??? 


Svar #6
19. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Men hvis jeg skal bruge solve.... hvad skal jeg sige til sidst. altså hvad skal jeg solve for?? Please svar mig på mine spørgsmål jeg har virkelig brug for hjælp... på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2010 af TorbenA (Slettet)

#5

Nej, der skal stå -t i stedet for 2, og det er t, du skal finde. Jeg kender ikke Solve og Maple; men du skal vel solve for t, når det er t, du skal finde.

Se også #1


Skriv et svar til: Meget svær Mat spørgsmål.??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.