Matematik

Sinus og cosinus i minus første

18. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

Hej

Hvornår er det at man bruger sin og cos i minus første ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Du bruger invers cosinus, sinus eller tangens, når du skal finde vinkler i retvinklede trekanter.


Svar #2
18. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

kan du give et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af Tyrael (Slettet)

cos-1(3/4) = 41,41o


Svar #4
18. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

Hmm. Forstår ikk helt. hvad er det at 3/4 så er .. ? En side?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Det er forholdet mellem to givne sider.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2010 af mathon

de (3/4) er
i en retvinklet trekant
forholdet mellem vinklens hosliggende katete og hypotenusen


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man om en vinkel v ved, for eksempel, at cos(v) = 3/4 , finder man vinklen v selv ved at tage den inverse cosinus-funktion af 3/4 :

v = cos-1(3/4) = 41,41º

Tilsvarende bruger man sin-1(x) , når man kender sinus til en vinkel og skal finde vinklen selv.


Skriv et svar til: Sinus og cosinus i minus første

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.