Matematik

Rettelse ligning

20. september 2010 af hejss (Slettet)

Hej allesammen, har jeg løst de to ligninger rigtigt

0.51 - 7.3(2.4 - x)= 0

0,51 – 17,52 + 7,3x = 0

-17,01 = -7,3x

x = - 2,33


3(2x - 4) = 2(3x - 1) - 10
6x – 12 = 6x – 2 – 10
10 + 2 – 12 = x
x = 0
 

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu selv efter, om din løsning er rigtig ved at gøre prøve i den oprindelige ligning.
 


Svar #2
20. september 2010 af hejss (Slettet)

hvordan er det i gør det Andersen 11?når jeg indsætter resultatet på x'ernes plads, får jeg ikke det samme resultat på begge sider


Svar #3
21. september 2010 af hejss (Slettet)

kan du ikke vise mig det plz :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Du gør det måske ikke i den første, for dit resultat er jo et afrundet resultat. Det skal dog være x = 2,33, da det jo er resultatet af en division af to negative tal.

Den anden ligning har alle tal som løsninger. Man får

3(2x - 4) = 2(3x - 1) - 10 , nu ganges ind

6x -12 = 6x -2 -10, eller

-12 = -12

Da vi ender med et sandt udsagn uafhængigt af x, er den oprindelige ligning sand for ethvert x. Prøv selv efter:

x = 0: er 3·(-4) = 2·(-1) -10 ? ja, fordi -12 = -12

x = 25 : er 3·(2·25 - 4) = 2·(3·25 -1) -10 ? , ja, fordi 3·46 = 2·74 -10 , idet 138 = 148 -10


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2010 af bolani (Slettet)

Ved den første har du lavet fortegnsfejl. Svaret bliver; 2,33

Ved den anden, er x=x - dvs. Lige meget hvad værdi du sætter ind på x, får du det samme på begge sider. Med andre ord, er 0 det rigtige svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

For den anden ligning er 0 ikke det rigtige svar. Se #4 . Ethvert tal x er løsning i den ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2010 af bolani (Slettet)

#6

Jeg har også selv skrevet at x=x - og det var netop det jeg mente, at den kan have alle værdier og man vil få det samme på begge sider af lighedstegnet.

Men hvis man bliver ved med at reducer, får man da stadig 0 lige meget hvilket tal man vælger. ?


Svar #8
21. september 2010 af hejss (Slettet)

tak allesammen, men hvordan løser man en ligning når der er brøk, f.eks.:

6-2(5-x)=1/7x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man får 0 = 0 som et sandt udsagn uafhængigt af x, eller x = x som er et sandt udsagn for ethvert reelt x. Ethvert reelt tal er løsning til denne ligning, ikke bare tallet 0.


Svar #10
21. september 2010 af hejss (Slettet)

tak allesammen, men hvordan løser man en ligning når der er brøk, f.eks.:

6-2(5-x)=1/7x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8, #10

Hvis du mener 6 -2(5-x) = (1/7)·x + 3

ganger man ligningen med en fællesnævner til de i ligingen forekommende brøker, her med 7.


Svar #12
21. september 2010 af hejss (Slettet)

ej hvoran, vilk du ikk vise d?


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

6 -2(5-x) = (1/7)·x + 3    , først reducerer vi lidt

6 -10 +2x = (1/7)x + 3

2x = (1/7)x + 7 , nu ganger vi med 7 for at slippe af med brøken

14x = x + 49

13x = 49

x = 49/13


Skriv et svar til: Rettelse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.