Matematik

Reciprokke

21. september 2010 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Hvis man til det dobbelte af et tal adderer tallets reciprokke, bliver resultatet 3. Hvilke tal opfylder dette?"

Jeg er FULDSTÆNDIG lost. Er der nogen, der kan hjælpe mig? :( Forstår det slet ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Et tals reciprokke værdi, er 1/tallet.

F.eks. er den reciprokke værdi af 2 = 1/2 = 0,5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skriv ligningen ned, som opgaver illuderer:

kald tallet x. Så er 2x + (1/x) = 3 , hvoraf

2x2 -3x + 1 = 0

Løs nu denne 2.-gradsligning. Der er to løsninger, der begge kan bruges.


Svar #3
21. september 2010 af mallehavn (Slettet)

Okay, mange tak begge to :D


Skriv et svar til: Reciprokke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.