Matematik

m's skæringspunkt

22. september 2010 af kiriian (Slettet) - Niveau: C-niveau

en linje m går gennem punkterne A (2,10) og B(5,4). beregn koordinatsættene til m´s skæringspunkter med koordinatakserne og linien med ligningen x = -1.

Er der nogen der kan hjælp mig med at find løsning på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

find først m's ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af mathon

                      y = ax + b

                            a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (10 - 4) / (2 - 5) = 6/(-3) = -2

                       y = -2x + b      gennem (2,10)

                       y + 2x = b

                       10 + 2·2 = 14 = b

               m:    y = -2x + 14


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af mathon

m på akseskæringsform

                  (x/7) + (y/14) = 1

...........................

m kan ikke skære en ligning
men
m kan skære en linje med ligningen x = -1

      skæring kræver
                                         y = -2x + 14  og  x = -1
hvoraf
                                         y = -2·(-1) + 14 = 2 + 14 = 16
dvs
     skæringspunkt        S = (-1,16)                     

                          


 


Skriv et svar til: m's skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.