Matematik

løsning til differentialligninger

22. september 2010 af rnadal (Slettet)

jeg skal bestemme den løsning til differentialligningen, hvis graf går gennem (x0,y0), når

a) dy/dx = -5y    og (x0,y0) = (0,4)

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af lystig (Slettet)

prøv separation af de variable


Svar #2
22. september 2010 af rnadal (Slettet)

altså f(x) = c * ekx

dy/dx = -5y

y = f(x) = c * e-5x

(x0,y0) = (0,4)

4 = c * e-5

c = 4/e-5 = 4e-5

f(x) = 4e-5 * e-5 * 0 = 4e-5x

??

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af mathon

 Ja


Skriv et svar til: løsning til differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.