Matematik

finde tallet t?

22. september 2010 af LuluM (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.

Jeg skal finde tallet t og det skal passe med at a+tb og c=3 over -2 (den skal være ret 90 grader)

jeg kender værdien for a=2 over 5 og b=-2 over 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du nu havde brugt et par sekunder mere på opstillingen, kunne det skrives mere overskueligt:

Find tallet t, så vektoren a + tb og vektoren c er ortogonale vektorer,
hvor a = (2;5) , b = (-2;3), og c = (3;-2).

Du skal løse ligningen (a + tb)•c = 0 .


Svar #2
22. september 2010 af LuluM (Slettet)

sorry. jeg har ingen ide om hvordan det skal løses.

jeg ved at jeg skal tage prikproduktet som skal give 0 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, så løs ligningen med hensyn til t:

ac + t·bc = 0 , eller

t = -(ac)/(bc)

Du kender de tre vektorer, så de to skalarprodukter kan beregnes og dermed t.


Svar #4
22. september 2010 af LuluM (Slettet)

er det så rigtigt at det giver -1/3? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Ja, det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: finde tallet t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.