Fysik

Hjælp til fysik opgave!

23. september 2010 af Nekdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Spørgsmålet lyder:

Til en skolefesr blev der udsendt 250w fra højtalerne. Betina stod 2m fra højtaleren.

Hvad var lydintensiteten for Betina?

Nogen der kan hjælpe mig med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af sle (Slettet)

Formlen er:

p/A= lydintensitet (målt i W / m 2)

For 1m er lydintensiteten på ca. 3,14m^2

For 2m er lydsintesiteten er 4 gange større end A.

250w/12,56m^2=19,9W/m^2


Svar #2
23. september 2010 af Nekdk (Slettet)

 Jeg takker!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

Effekten P = 250W.

Hvis vi antager at lyden udsendes i en halvkugle (med overfladearealet A = 2*pi*r2 ) bliver intensiteten I = P/A.

i 1m afstand er I = 39.8 W/m2      i afstand 2m er I = 9.9 W/m2           regn selv efter.


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.