Matematik

Vektor - forståelse af opgaven

23. september 2010 af finken83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgave, men jeg forstå den simpelthen ikke. Nogen der kan uddybe?

Tegn et kvadrat. Til hver par af vinkelspidser A og B svarer to vektorer, nemlig AB og BA, Hvor mange forskellige vektorer kan man danne på denne måde ved hjælp af kvadratets vinkelspidser?

Resultatet skal give 9.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

Der er 4 vinkelspidser. Fra hver af dem kan det laves en vektor til de 3 andre vinkelspidser.

Det bliver 4*3 ialt


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

hvordan får du 9

Jeg har prøvet at skrive dem op her

AB AC AD BA BC BD CA CB CD DA DB DC


Svar #3
23. september 2010 af finken83 (Slettet)

Svaret er bag i bogen, men det er da muligt at det er forkert. Kan heller ikke få det til at passe.


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

De tolv:

AB AC AD BA BC BD CA CB CD DA DB DC

men BC = AD  CD = BA  DA = CB OG DC = AB

så nu er vi nede på 8. 

Hertil kommer så nulvektoren,   altså 9.


Svar #5
23. september 2010 af finken83 (Slettet)

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

Nulvektoren forbinder da ikke et par vinkelspidser.


Skriv et svar til: Vektor - forståelse af opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.