Matematik

vektor - længdeformlen af projektion

23. september 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

længdeformlen:

                |a*b|
|ab|  =  ______
                 |b|

mit spørg. er hvordan tælleren skal beregnes...

altså skal jeg først finde skalarproduktet og så finde kvadratroden af dette...så det ser ud sådan:



             √( |a* b+ a2 * b2 + a3 * b3  | )
|ab| =   _______________________
                        √(a1^2 + a2^2 + a3^2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af mathon

                |a1·b1 + a2·b2 + a3·b3 |
|ab| = _______________________
               √(b12 + a22 + a32)

         er en brøk, hvis værdi kan beregnes ved at dividere tæller med nævner


Svar #2
23. september 2010 af Yow! (Slettet)

nåh ja, det er b vektoren der skal bruges i nævneren....
 
men den numeriske værdi i tælleren,  hvad skal jeg så gøre med dem...???


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af mathon

dem ? - der er kun én talværdi, når du har indsat koordinaterne og har reduceret

                     |a1·b1 + a2·b2 + a3·b3 |


Svar #4
23. september 2010 af Yow! (Slettet)

jeg mener den... hvad fungerer den som??? som den absolute værdi el...???


Svar #5
23. september 2010 af Yow! (Slettet)

ja... det er jeg klar over.

altså du har def.:

den numeriske værdi af vektor a = kvadratroden af (a1^2 + a2^2 + a3^2) 

skal det ovenstående bruges el. fungerer den numeriske værdi bare som den absolutte værdi.. altså ike nogen negativ værdi...

 


Svar #6
23. september 2010 af Yow! (Slettet)

come on en eller anden . . . .  please . . . .


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2010 af Lukka (Slettet)

Du bruger en absolut værdi fordi et skalarprodukt godt kan være negativt. Dvs hvis vektorernes projektion på hinanden er modsatrettede. Længden af projektionerne er dog altid positiv-derfor. "Absolutværditegnene" om en vektor betyder "euklidisk norm" (længde, metrik) I nogle bøger benyttes "||a||".

|a•b| = |ab||b| =|ba||a| Højresiderne er positive tal, så må venstresiden også være det.


Svar #8
24. september 2010 af Yow! (Slettet)

#7 lukka

sådan !!!!

det var det jeg fiskede efter... mange tak til dig...

venligst yow!


Skriv et svar til: vektor - længdeformlen af projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.