Matematik

Procent hjælp

23. september 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa, jeg er lidt dårlig til procent så jeg ville spørge jer om denne opgave...

Hvormange procent af figuren bliver hvid??

Men for at løse opgaven skal i lige vide noget om figuren..

Figuren har 54 felter

15 røde

7 blå

8 gule

og 24 hvide

Hvis i har brug for mere information om figuren så skriv plzz

Tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brøkdelen af figuren, der bliver hvid, er så 24/54, under antagelsen at hvert felt har samme areal. Du skal så omregne brøken 24/54 til %.


Svar #2
23. september 2010 af Marianne271 (Slettet)

Hvad forstår ikke??

Skal jeg gøre sådan:

24 gange 54 divideret med 100??

= 12,96


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, brøken 24/54 er resultatet af 24 divideret med 54 . Det kan så ganges med 1 = 100% uden at resultatet ændres, hvorved resultatet er omregnet til %.


Svar #4
23. september 2010 af Marianne271 (Slettet)

plzz hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Helheden er 54= 100 %

Så spørger de, hvor stor en procentdel 24 udgør, fx de hvide er der 24 felter= 24/54 dvs. 24 hvide felter ud af 54

Det giver 0.44*100= 44,44 procent. Det passer meget godt da det er tæt på halvdelen af 54= 27

Håber det hjalp lidt :)


Svar #6
26. september 2010 af Marianne271 (Slettet)

Taak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Procent hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.