Matematik

Sidder lige fast her.

23. september 2010 af Kiiler (Slettet)

 Hey sidder lidt fast med denne opgave nogle der kan hjælpe?

Bestem et andengrads polynomium, som er løsning til differentialligningen
dy  
-- = y - 5 x^2  + 4
dx


Vi starter med at opskrive grundformlen for et andengrads polynomium
 
f(x) = ax^2  + bx + c

og den differencerede
d
--- f(x) = 2 ax + b
dx


Dermed for vi at

 
2 ax + b = y - 5 x^2  + 4


og

f(x) = y = ax^2  + bx + c
som vi insætter

> 2ax+b = ax^2+bx+c-5x^2+4;
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

... og det skal være en identitet for det polynomium, du er nået frem til, så hvis du trækker sammen, kan man aflæse, at koeff. til x2 skal være = 0, koeff. til x skal være = 0, og konstanten skal være =0. Det giver tre ligninger der giver oplysninger om a, b og c i det oprindelige polynomium.


Svar #2
26. september 2010 af Kiiler (Slettet)

 Tak for svaret :)


Skriv et svar til: Sidder lige fast her.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.