Matematik

vektorer .. hjælp

24. september 2010 af LSanonym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave... den virker let nok men jeg kan bare ik gennemskue den

Opgaven:

Bestem længden af vektoren a = (-3, 2t)

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Mimical (Slettet)

|a|=√a12 + a22 

Læses som længden af vektor a = kvadratroden af summen af koordinaterne i anden potens.

Formlen finder du i din formelsamling.


Svar #2
24. september 2010 af LSanonym (Slettet)

det ved jeg godt, men problemet er at a2 bliver skrevet som 2t. hvordan gør man ved t'et ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2010 af Mimical (Slettet)

Ikke noget, med mindre du har værdier for t, det bliver så til 4 · t2  under kvadratrodstegnet.


Svar #4
24. september 2010 af LSanonym (Slettet)

jamen længden kan ikke blive a = (√9+4t2)... det må være en mere nøjagtigt løsning eller ikke?


Svar #5
24. september 2010 af LSanonym (Slettet)

kan nogen hjælpe ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2010 af Mimical (Slettet)

#4
 

jamen længden kan ikke blive a = (√9+4t2)... det må være en mere nøjagtigt løsning eller ikke?

Hvorfor kan den ikke det? Du kan jo ligesom ikke præcisere det yderligere uden at kende værdier for t!


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2010 af mathon

vektorlængden er en funktion af t

        

                       |a|t = √(9+4t2)


Skriv et svar til: vektorer .. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.