Matematik

REGNEREGLER - ligninger

25. september 2010 af mathildesten (Slettet) - Niveau: C-niveau

Søger en der kan give mig eksempler/ forklare de 4 regneregler for ligninger..

De skal nemlig med i min aflevering og jeg skal give eksempler for hver en af dem.. men ved ikke lige hvordan jeg skal gøre dét med de 2 sidste.. så håber der er nogle der kan hjælpe :-)
 

Reglerne:

<span style="font-size:12.0pt;font-family:Cambria; mso-fareast-font-family:Cambria;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US">1. Man må lægge det samme tal til på begge sider af lighedstegnet.
2. Man må trække det samme tal fra på begge sider af lighedstegnet.
3. Man må gange med det samme tal på begge sider af lighedstegnet
(men ikke med 0).
4. Man må dividere med det samme tal forskellig på begge sider af lighedstegnet (men ikke med 0).


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af Mimical (Slettet)

3) Vi ønsker at løse ligningen 1/3x2+5/3x +2/3=0, det kan gøres ved at gange ligningen igennem med 3 så fås 3x2+5x+2, det forandrer ikke løsningen, men gør det noget lettere at sætte ind i formlen for en andengradsligning.

4) på samme måde hvis der f.eks. står 700x2 + 600x +300 = 0 kunne man med fordel dividere med 100 for at få mindre variabler at arbejde med. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2010 af mette48 (Slettet)

#1 du glemte at vise at du også ganger/dividerer på højre side af lighedstegnet

Der behøver ikke stå 0 på den ene side af lighedstegnet for at man kan få glæde af at gange eller dividere på begge sider

1/2x = 8                ganger med 2 på begge sider

2*1/2x=2*8

x=16

4x=24                 dividerer med 4 på begge sider

4x/4=24/4

x=6


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2010 af Mimical (Slettet)

#2
 

#1 du glemte at vise at du også ganger/dividerer på højre side af lighedstegnet

Nej det gjorde jeg egentlig ikke fordi:

0*3=0 og 0/100=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2010 af mette48 (Slettet)

#3

Hvis du vil vise at man må gange med samme tal på begge sider, mister du meningen, hvis du kun viser at du ganger på den ene side.

Det var en der gerne ville have en forklaring på hvordan det gøres, så er en halv løsning ikke nok.


Skriv et svar til: REGNEREGLER - ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.