Matematik

Træls trekant

25. september 2010 af Mango28 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Hvad gør jeg, når jeg skal finde alle tre sider af en trekant, når jeg kun har oplyst en vinkel, en side og arealet?

Vinkel a = 53,8 grader,  sidelængde AB = 5,5, areal = 24,4

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2010 af mathon

                                     T = (1/2)·c·sin(A)·                           c = |AB|

                                      2T/(c·sin(A)) = b

                                      a = (b2 + c2 - 2bc·cos(A))½

                                      B = cos-1[(a2 + c2 - b2)/(2ac)]

                                      C = cos-1[(a2 + b2 - c2)/(2ab)]


Svar #2
25. september 2010 af Mango28 (Slettet)

Tak for svaret. Kan du måske forklare, hvad det er, du gør. Jeg er ikke helt med i dine udregninger. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2010 af mathon

#1

                                     T = (1/2)·c·sin(A)·                           c = |AB|           arealformel for trekant

                                      2T/(c·sin(A)) = b                                                      b = |AC| isoleres til beregning

                                      a = (b2 + c2 - 2bc·cos(A))½                 cos-relationen  a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

                                      B = cos-1[(a2 + c2 - b2)/(2ac)]         cos-relationen på vinkelform

                                      C = cos-1[(a2 + b2 - c2)/(2ab)]         cos-relationen på vinkelform

.......................

    √(x) = x½


Svar #4
25. september 2010 af Mango28 (Slettet)

 Mange tak - det var en stor hjælp (-:


Skriv et svar til: Træls trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.