Fysik

Ligning

25. september 2010 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Jeg har følgende ligning

a= 1/2·g·(v/g)^2

Hvordan finder jeg kvadratroden af a?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har

a = v2/(2g) , så

√(a) = v/√(2g)


Svar #2
25. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Ok tak :)


Svar #3
25. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Er det ikke:

√(a) = v/(2*g)?

Det er jo kun v der er i anden?


Svar #4
25. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Nåå, nejnej du har ret


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, derfor skal der tages kvadratroden af (2g)


Svar #6
25. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Kan man godt sige sådan:

√a=v/√(2·g) ⇔

√a·√(2·g)=v ⇔

v^2= a·2·g


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det kan man godt. Så er du tilbage ved den oprindelige ligning.


Svar #8
25. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Ok, tusind tak :D


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.