Matematik

gør rede for at ligningen ... har to rødder ligegyldigt hvilken værdi k har.

26. september 2010 af 2010yJLH (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg er lidt på skideren her:

X^2 + kx - 8x - 4k + 15 = 0

a: 1

b: kx - 8x

c: 4k + 15

hvordan kommer jeg videre herfra? jeg kender godt reglerne for en andengradsligning, men hvordan den her regnes ud, ved jeg ikke? HJÆLP! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af peter lind

b = k-8

c=-4k+15

beregn deskriminanten d = b2-4a*c og vis at den er positiv for alle værdier af k


Svar #2
26. september 2010 af 2010yJLH (Slettet)

 mange tak. 

er der en bestemt skrive måde, hvorpå, jeg kan vise at den er positiv for alle værdier af k. altså matematisk


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af peter lind

Deskriminanten bliver et andengrads polynomium i k. Det nemmeste er så at bruge sit kendskab til andengrads polynomier til at vise det. Du kan også bruge differentialregning til at vise, at den har et minimum og at d er positiv i minimum.


Skriv et svar til: gør rede for at ligningen ... har to rødder ligegyldigt hvilken værdi k har.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.