Matematik

Trigonometri

26. september 2010 af 1003fohlmann (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg sidder med en opgave jeg ikke kan forstå:

Et betonrør ligger delvis nedgravet som vist på min tegning. En opmåling giver følgende: Korden k=80cm og højden h=22cm

Du skal bestemme rørets yderdiameter 

Vedhæftet fil: opgave 115.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

Lav en bedre tegning.  Kald radius r, de to yderpunkter på røret A og B, så |AB| = 80, kald midten af AB for M, og centrum af røret for C. Nu har du en retvinklet trekant CAM.  CA = r,  AM = 40 og CM = r -22.  Tegn og fortæl

opstil pythagoras og find r.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.