Fysik

Serie /Parallelkobling

26. september 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Seriekobling: Rs =R1+R2+R3 (Sum) (Modstande i serie)

Parallelkobling: R^-1p = 1/rp = (1/R1) + (1/R2) + (1/R3

Er der nogen der kan omformuler formlen for seriekoblingen og parallekoblingen med forståelige ord ?

Det er notater jeg skrev ned fra tavlen og jeg er helt blankt nu hvor jeg skal skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

I en seriekobling lægges modstandene sammen for at finde erstatningsmodstanden.

I en parallelkobling lægges de reciprokke værdier af modstandene sammen for at finde den reciprokke værdi af erstatningsmodstanden.

Lad være med at tage noter i timerne. det hele står i bøgerne.


Skriv et svar til: Serie /Parallelkobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.