Matematik

Reducer?

26. september 2010 af ick (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej. I min aflevering er der et reducer-stykke man skal reducere. ved ikke om jeg gør det rigtigt, men hvordan vil i reducere dette:

(3x-4y)(x+y) - (2y + x)(2x - 3y) - (4x - y)(y-x)

håber virkelig i vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Gang alle parenteserne ud, og træk sammen,


Svar #2
26. september 2010 af ick (Slettet)

 ja, men det er jo ikke sikkert jeg trækker rigtigt sammen! :)

jeg har fået det til 5x2 - 7xy + 3y2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Rigtigt.


Svar #4
26. september 2010 af ick (Slettet)

 okay, tak!

kan du så også svare mig på om det her er rigtigt:

5(-a-b)-6(2a+b+5)-(-a-2b-6).5

-5a-5b-12a-6b-30-5a+10b+30 =

-5a-12a-5a = -22a - 5b - 6b + 10b - 30 + 30 =

22a + 1b


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Er du sikker på, at den er skrevet helt rigtigt op? Jeg synes, at b lige pludselig forsvinder, og så dukker op igen.


Svar #6
26. september 2010 af ick (Slettet)

 jeg har lige fundet ud af, at jeg har lavet nogle fejl i den! men har nu sammenlignet med nogen fra min klasse, og har nu fået det samme som dem, efter jeg har skrevet det rigtigt op! :-)

- men ellers tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.