Dansk

Dansk essay. Det smukke ved Danmark er.

26. september 2010 af Olesen43 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har skrevet et essay om "Det smukke ved Danmark er."

Fra FSA maj 2008.

Vær sød at give jeres mening, på hvad jeg evt. mere kunne skrive.

Det smukke ved Danmark er …
Jeg sidder her igen på min komfortable kontorstol, med vinduet åbent og glødepæren tændt. Denne gang, skal jeg skrive et essay med overskriften ”Det smukke ved Danmark er?”. Det er ikke en nem opgave tænker jeg, efter min mening er Danmark ikke et særligt smukt land på den udseendemæssige plan, vejret er ret elendigt det meste af året rundt, og der kan ikke gro eksotiske flotte planter i vores klima. Der er selvfølgelig de smukke marker, skov og dyr. Men det er der jo også alle andre steder i verden. Det smukke ved Danmark er... Tankerne flyver rundt i hovedet på mig. Hvad har Danmark af smukke ting som andre steder i verden mangler? Efter flere minutters grublen kommer svaret til mig. Det er da klart! Det er vores system som vi lever i! Eller er det så smukt igen?
Alle unge i Danmark har ret til, at tage en hvilken som helst uddannelse de har lyst til. Helt gratis! Vores hospitaler er også helt gratis for alle! Hvis man falder ned fra et sted, og slår hul på hovedet så får man operationen gratis! Hvis man ikke har et arbejde som voksen, får man bistandshjælp at leve for! Alle har ret til at bo i Danmark, komme og få en uddannelse osv. Det er selvfølgelig meget smukt og det hele ikke?
Problemet er således at vi alle kommer til at betale en 50 % skat, top skat og alt det pjat når vi får arbejde og engang fylder 18 år. Det er en meget stor del penge. Det vil sige, vi betaler for at alle får det godt, og alle har penge nok til at overleve. Alle der flytter til Danmark kan gå uden at arbejde og leve et nogenlunde luksus liv. Det betyder, at det tiltrækker folk fra verden over der gerne vil leve her. Det er selvfølgelig meget godt og smukt, at vi alle har det godt og har ret til ting.
Det er bare det, at folk bliver for dovne og ikke ivrige nok til, at rykke efter det de gerne vil blive i verden. Vi betaler for, at alle kan få en uddannelse også droppe ud ligeså så snart de mener, at det er for hårdt? Der er jo ingen der sætter grænser for, hvad man må og ikke må på det plan.
Danmark er et meget socialistisk land, og det er jo nok smukt nok i sig selv, at alle har lov til at leve ordentligt. Men det bliver misbrugt af mange og det syntes jeg er ærgerligt. Der er mange fornuftige folk der bor i Danmark, gør deres job ordentligt, det er i orden hvis alle var sådan. Men det er desværre ikke.
Min konklusion er, at det smukke ved Danmark er, at vi alle har det godt, og det er jeg glad for.
 

Ps. Der er afsnit, men det kunne den ikke ctrl + v


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Der er nogle ting jeg ikke er helt enig i... For det første er det svært at leve et decideret luksusliv uden at arbejde, og for det andet er Danmark fysisk meget smukt! Du kan tale om elendigt vejr og alt det, men er solskin og palmer virkelig det, som gør noget smukt? Efter min mening har ting her i livet kun den værdi, som vi selv tillægger dem. 'Meget socialistisk' er selvfølgelig også en smagssag, og det afhænger af, hvordan du opfatter Danmark, men vi lever i høj grad i et socialliberalt samfund.

Men nu er det selvfølgelig din egen mening, så det er jo helt i orden at skrive om ;)

Mht. selve opgaven:

Den er en smule kort efter min mening.

Du bruger en del udråbstegn i starten af andet afnist, overvej måske at gøre noget ved det.

Du kommer også lidt mærkeligt frem til din konklusion. Du skriver det gode ved Danmark, og derefter en masse ulemper, men kommer lige pludselig frem til, at alt er i den fineste orden. Overvej, at arbejd lidt videre med de dårlige sider, og se hvad du får ud af det. For jeg er enig, vi har det allesammen meget godt, men prøv arbejd lidt videre med, hvordan du ender der.


Svar #2
26. september 2010 af Olesen43 (Slettet)

Ok tak skal ske!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Det skal nu ikke ses som en ordre, men nærmere noget at tage op til eftertanke ;)


Svar #4
26. september 2010 af Olesen43 (Slettet)

Jeg ved godt at det er en meget "raw" tekst som skal pudses. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Dansk essay. Det smukke ved Danmark er.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.