Kemi

pH i NaHSO4 opløsning

26. september 2010 af detgodenavnvartaget (Slettet)

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til følgende :)

For hydrogensulfat HSO4- er syrekonstanten Ka1,02*10^¨-2

Beregn herudfra pH i en 0,050 M opløsning af NaHSO4

Håber at nogen har tid og lyst til at hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Phienix (Slettet)

HSO4-  (aq)  <--> H+  (aq)   + SO42-  (aq)

K = [H+]*[SO42-] / [HSO42-] = 1.02 * 10-2

Du antager din opløsning er 0.050 M, altså er c = 0.05
hvis [H+] = [SO42-] = x, hvilket den er, da de er begge produkter fra samme stof, må [HSO4-] = c - x

K = x2 / c - x = 1.02 * 10-2

du har nu en ligning med 1 ubekendt. Isoler x og angiv at pH = - log [H+] = -log(X)

Du skulle gerne få pH = 1.74


Skriv et svar til: pH i NaHSO4 opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.