Matematik

En underlig ligning

26. september 2010 af jayz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej:)

2(x-8)(x-3) = 0
Jeg kan selvfølgelig regne ud i hovedet at det ene x er 8 og det andet er 3, da det skal give 0..

Men hvordan stiller man regnestykket op, og hvordan regner man det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man bruger nulreglen for et produkt til at indse, at x=8 eller x=3; 2.-gradsligningen er allerede faktoriseret.


Svar #2
26. september 2010 af jayz (Slettet)

Der kom lige nogle ord jeg ikke kender.. Har aldrig hørt om nulreglen.

Så hvordan skulle man skrive det.. Skal jeg bare skrive: Ud fra nulreglen, kan jeg se at x = .....?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nulreglen er ret central i mange opgaver. Nulreglen for et produkt siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne i produktet er nul.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2010 af mustafaali (Slettet)

Ud fra nulreglen kan du se at x = 3 eller x = 8

Når x = 8 får du:

2(8-8)(8-3) = 2(0)(5) = 0

Når x = 3 får du:

2(3-8)(3-3) = 2(-5)(0) = 0


Det gælder bare om at se hvad x skal være i ligningen, for at en af faktorene giver 0. For som der bliver fortalt, hvis en eller flere af faktorerne er nul, er produktet nul.

Alternativt kan du løse den med løsningsformlen for et andengradspolynomium, men det har du sandsynligvis ikke lært endnu.
 


Svar #5
27. september 2010 af jayz (Slettet)

Puhaa..

Jamen tak for hjælpen i hvert fald. Nu har jeg da lidt mere styr på det end i starten!


Skriv et svar til: En underlig ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.