Matematik

haaaastig hjælp om ekspontielle funktioner!!!!

26. september 2010 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Kan nogen hastigt hjælpe mig med disse 3 sidste opgaver ...... jeg skal aflevere i morgen

Opgaven er vedhæftet :

jeg regner med at opgave a) er rigtigt .. Jeg har lavet en ekspontiel regression ...

men jeg ved ikke hvordan man laver B) og C)

Please hjæææælp !

Mvh

Amanda <3

Vedhæftet fil: matematik hjælp 1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af mette48 (Slettet)

Find en forskrift for funktionen ved regression


Svar #2
26. september 2010 af Amandakjel (Slettet)

jeg forstår ikke helt :( ...

er det ikke svaret til opgave a )

men jeg ved ikke hvordan man laver b og c ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

a )    du fandt  f(t) = b*at

b)   1+r = a     hvor r er den procentvise tilvækst.

c)  areal klokken t   π*(b*at )2     areal klokken t+1   π*(b*at+1)2

   procentvise tilvækst =  (slut - start)/(start)*100%  =   (  π*(b*at+1)2 - π*(b*at)2 )/(π*(b*at)2)*100%


Svar #4
26. september 2010 af Amandakjel (Slettet)

opgave a , skal jeg ikke bare lave en ekspontiel regression og vurdere ud fra R= korrelationskoefficienten .. ?

opgave b ) hvor kommer formlen fra ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

opg a . nemlig.

opg b.  Fremskrivningsfaktoren a = 1+r     hvor r = den procentvise stigning.    Velkendt fra udledningen af eksponentialfunktionen, og for øvrigt også fra rentesregning.


Svar #6
26. september 2010 af Amandakjel (Slettet)

men kan denne formel også bruges, da spørgsmålet også lyder på at det er koloniens radius pr. time ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

ja


Skriv et svar til: haaaastig hjælp om ekspontielle funktioner!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.