Matematik

geometri mat C haster

26. september 2010 af FO/DK (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey..

jeg har en trekant ABC

hvor jeg kender vinkel A=51 grader

og jeg kender linjestykket c som er 4,5 og a =6,9

hvordan finder jeg vinkel B?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2010 af mathon

vinkel C <51º

       sin(C)/c = sin(A)/a

       C = sin-1[c·sin(A)/a] = sin-1[4,5·sin(51º)/6,9] = 30,5º


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2010 af peter lind

Brug sinusrelationerne til at finde vinkel C. Brug dernæst at summen af vinklerne i en trekant er 180º til at finde B


Svar #3
26. september 2010 af FO/DK (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: geometri mat C haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.