Matematik

Minus parenteser?

27. september 2010 af marieskau (Slettet)

Hej!

Jeg har brug for hjælp til at regne minus parenteser ud!

Jeg har en ugeopgave i matematik hvor der er en hel masse stykke lignene det her 12p - (3p - 5q) =

Og jeg kan virkelig ikke huske hvordan man skulle regne dem det var et eller andet med at man skulle gange fortegnene?

Håber i vil hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Mimical (Slettet)

12p - (3p - 5q) =

Når du hæver en parantes med minus foran, skifter tegnet inden i parantesen til det modsatte, når der er tale om at lægge sammen og trække fra, således:

12p - 3p + 5q =


Skriv et svar til: Minus parenteser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.