Matematik

Hjælp til ekspontielle funktioner ?

27. september 2010 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Kan nogen hjælpe mig med opgave b og c .. jeg har lavet den a)

Men jeg kan ikke finde ud af de næste

Opgaven er vedhæftet

Hilsen

Amanda <3

Vedhæftet fil: matematik hjælp 1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så har du fundet r(t) på formen

r(t) = a·ebt

Den relative tidslige forøgelse er da

r'(t)/r(t) som ses at være uafhægig af tiden t.

Koloniens areal er arealet af en cirkel med radius r(t) :

A(t) = π·r(t)2 = πa2·e2bt

Den relative tidslige forøgelse af arealet er tilsvarende

A'(t)/A(t) som også ses at være uafhængigt af tiden t.


Svar #2
27. september 2010 af Amandakjel (Slettet)

Jeg er ikke helt med , kan du evt. hjælpe med at putte nogle af talene ind :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skulle have bestemt a og b ud fra tabellens data.

Så er r'(t)/r(t) = b , hvilket er den relative forøgelse af koloniens radius pr tid (time). Den kan omskrives til % pr time.

Tilsvarende er A'(t)/A(t) = 2b .


Svar #4
27. september 2010 af Amandakjel (Slettet)

Jeg ved bare ikke helt hvor formlerne kommer fra osv ..

Jeg har forskriften og alt det det , dvs. jeg har a og b ja.

Men hvordan gør man så ? det er jeg ikke helt med på


Skriv et svar til: Hjælp til ekspontielle funktioner ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.