Matematik

Hjælp.. vektorer

27. september 2010 af anym (Slettet)

 Bestem tallet t,  så vektorerne a(med pil) (1   )  og b(med pil) (5t-1)   er ortogonale... ?
                                                                          ( -2t)                            (  3  ) 

Hvordan regner jeg det ud?... heeeelp


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vektorerne er ortogonale hvis deres skalarprodukt er = 0. Løs ligningen

ab = 0

Det er en ligning i t.


Svar #2
27. september 2010 af anym (Slettet)

 Hvordan gør jeg deT?... Jeg har ikke haft om det ?... fordi jeg har været syg i 3 uger... kan du fortælle mig hvordan man gør det? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det var vel en rimelig mulighed, at du så læser de dele af pensum igennem, som blev gennemgået, mens du var syg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2010 af PeterValberg

Godt svaret, Andersen11 :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
27. september 2010 af anym (Slettet)

 Jeg har læst det, men jeg forstår det ikke så meget... Jeg ved at når de er ortogonale er de vinkelret... men jeg forstår ikek hvordan jeg skal finde t  


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

To vektorer er ortogonale (vinkelrette på hinaden) hvis deres skalarprodukt er = 0. Beregn derfor skalarproduktet af de to vektorer a og b . Det beregner man i almindelighed ved, hvis a = (a1 , a2) og b = (b1 , b2) som

ab = a1·b1 + a2·b2

Skalarproduktet af to vektorer er en skalar, et tal.

Beregn nu skalarproduktet af de to givne vektorer og sæt det = 0 for at vektorerne er ortogonale. Det giver en ligning i t, som så kan løses.


Skriv et svar til: Hjælp.. vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.