Matematik

eksponentielt aftagende funktion

27. september 2010 af BigNTasty (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey
jeg har en opgave der lyder: Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet
P(3,100) , og at halveringskonstanten er 47.
a) Bestem en forskrift for f .

Har brug for BIG time hjælp til det her!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

funktionen er på formen f(x) = b*ax        a<1 da den er aftagende

halveringskonstanten  T½ = ln(½)/ln(a)     hvoraf du kan finde a.

Indsættes punktet fås    100 = b*a3      hvoraf b findes


Skriv et svar til: eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.