Matematik

reducer udtryk

27. september 2010 af Qikker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lidt hjælp til dette:

reducer udtrykket (a-b)2 + 2b(a-b), og reducer udtrykket (3x-3y) / (x2-2xy+y2)

                                                                                                  


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. september 2010 af 4real (Slettet)

 (a-b)2+2b(a-b)=a2-2ab+b2+2ab-2b2=a2-b2

(3x-3y)/(x2-2xy+y2)=3(x-y)/(x2-2xy+y2)=3(x-y)/(x-y)2=3/(x-y)


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den første indses også således ved at sætte (a-b) uden for parentes:

(a-b)2 + 2b(a-b) = (a-b)·(a-b + 2b) = (a-b)(a+b) = a2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af EmmaThomse (Slettet)

Lidt hjælp og hurtigt:

 

Reducer udtrykket: 2x + (5x - 3) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hæv parentesen og træk sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2012 af EmmaThomse (Slettet)

Skal man så bare fjerne parentesen og gange 2x og 5x og minusse med 3 til sidst 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2012 af EmmaThomse (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2012 af EmmaThomse (Slettet)

Jeg har virkelig brug for hjælp og det skal gå hurtigt:

Reducer: 

11x - (3x + 1) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man hæver plusparentesen

2x + (5x -3) = 2x + 5x -3

og lægger så led af samme slags sammen.

 

#7

Hæv minusparentesen og træk sammen.


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.