Matematik

ligninger

27. september 2010 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg synes ogpaven er lidt problematisk:

isoler x i udtrykket d+bx= ax+c. For hvilke værdier af a og b, kan det ikke lade sig gøre?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Duffy

b=a


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af ramme2 (Slettet)

d+bx= ax+c

bx-ax = c-d

x(b-a) = (c-d)

x= (c-d)/(b-a)      b<>a


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se også denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=895568

hvor samme opgave blev tærsket igennem.


Svar #4
28. september 2010 af Lipase (Slettet)

# 1,2

Tak.

#3

Glemte at tjekke, det må du undskylde når opgaven var rettet til dig


Svar #5
28. september 2010 af Lipase (Slettet)

#2

Forstår det ikke rigtig når jeg læser det lidt nærmere..

Du starter med at sætte x'erne på den ene side og bogstaverne på den anden..

Tager du x ud fra parentesen.. der står jeg lidt af..


Svar #6
28. september 2010 af Lipase (Slettet)

Nu har jeg skrevet det ned men hvad mener de med det her:

 For hvilke værdier af a og b, kan det ikke lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

I #2 isolerede ramme2 x således

x = (c-d)/(b-a)

Hvis b = a, har dette udtryk ingen mening, da vi presses til at dividere med 0. Vi må derfor tage det forbehold, at a ≠ b , som også nævnt i #2.

Hvis a = b , ser det oprindelige udtryk jo således ud

d + ax = ax + c , der reduceres til

d = c .

Dvs., at al information om x er forsvundet af ligningen. Vi ser derfor, at x ikke kan isoleres, hvis a = b .


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.